пʼятницю, 2 травня 2014 р.

Пляцок "Від Наталі"


Привіт! 
Хочу поділитися рецептом надзвичайно смачного пляцка!




Інгредієнти:
Тісто:
 

225 г маргарину
1.5 скл. цукру
600 г борошна
3 ч.л. порошка для печива
1 жовток
4 яйця

Макова маса:
4 скл. маку (перемеленого)
4 яйця
1 скл. цукру
1 п. ванільного цукру
1 ст.л. манки
100 г масла
ч.л. порошка для печива

Сирна маса:
800 г сиру

4 яйця
1 скл. цукру
1 п. ванільного цукру
1.5 ст.л. крохмалю
100 г масла
цедра лимона

Яблучна маса:
1 кг натертих яблук
1 скл. цукру
1 п. желе 


Глазур:
3 ст. л. какао-порошку
3 ст. л. цукру
3 ст. л. сметани
50 г вершкового масла 


Замісити тісто. З 1/3 частини тіста спекти пустий корж. З тіста, яке залишилося, сформувати корж з бортиками, посипати манкою або сухарями, викласти макову масу, на неї сирну і пекти до готовності. Коли вистигне, викласти яблучну масу, на неї пустий корж, залити глазур'ю.

Макова маса.


Мак зварити, перемолоти. Розтерти з жовтками, цукром, маслом, додати манку, порошок для печива і збиті білки Все добре перемішати.



Сирна маса.

Сир перемолоти.Розтерти з жовтками, цукром, маслом, додати крохмаль, цедру лимона, збиті білки.Все добре перемішати.


Яблучна маса.
Яблука почистити, натерти на грубій терці, додати цукор і тушкувати  10-15 хв. В гарячу масу додати желе. 

Глазур.
Змішати какао-порошок, цукор, сметану та масло, поставити на вогонь. Помішуючи, варити до розчинення цукру.


Дякую за увагу,
Мар'яна! :) 

20 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...