понеділок, 19 травня 2014 р.

Пляцок з ревенем (+ поетапне приготування з фото)


Привіт!
Коли на вулиці стає спекотно, то хочеться чогось свіжого і кисленького. Вже тепер почався сезон ревеню, тому ділюся рецептом смачного і не дуже затратного пляцка.


Інгредієнти:
Тісто:
300 г маргарину
1 скл. цукру
2 яйця
2 жовтки (2 білки + 5 ст. л. цукру)
3 ст. л. сметани
500 г борошна
1 п. порошку для печива

Начинка:

ревінь (приблизно 1 кг)
цукор

(На фото всі продукти на 1.5 порції)



Ревінь почисти, порізати пластинками і засипати цукром. (не менше, ніж на 1 год)


Маргарин розтерти з цукром.


Додати яйця і жовтки(білки в окрему миску).


Додати сметану.


Муку змішати з порошком для печива, висипати в миску.


Замісити тісто.

Розділити на дві частини. З меншої - зробити кульки і поставити в морозильну камеру.


Більшу частину викласти на деко, зробити бортики. Пекти корж 15 хв.


Викласти ревінь. (Старайтеся, щоб на корж потрапляло якнайменше соку)


Збити білки з цукром до густої піни. Викласти їх на начинку, розрівняти.


Натерти тісто з морозилки.

Поставити назад у духовку і пекти до готовності.

Смачного!

Дякую за увагу,

Мар'яна! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...