понеділок, 12 травня 2014 р.

Шоколадний торт


Привіт!
Я безмежно люблю різну випічку,
 солодощі, а особливо шоколад. Тут він присутній всюди: в коржах, в кремі і в глазурі. Всім шоколадоманам присвячується :)

Інгредієнти:
Тісто:
6 яєць
2 скл. цукру
2 скл. сметани
1 б. згущеного молока
3 скл. борошна
8 ст. л. какао-порошку 
2 ч.л. соди + оцет


Крем:
0.5 л вареного згущеного молока
600 г вершкового масла
3 ст.л какао-порошку


Для просочування коржів:
200 мл солодкої кави
3 ст.л. сметани
3 ст.л. коньяку

Глазур:

3 ст. л. какао-порошку
3 ст. л. цукру
3 ст. л. сметани
50 г вершкового масла

Тісто. 

Збити яйця з цукром, додати сметану, згущене молоко, какао-порошок, борошно і погашену оцтом соду. Перемішати до зникнення грудочок.(Я все збиваю міксером). Тісто розділити на два дека і спекти коржі, кожен з яких перерізати вздовж на дві частини.

Крем.
Варене згущене молоко збити з какао-порошком та маслом кімнатної температури.

Просочування коржів.
Зварити 200 мл кави, додати цукор за смаком. Почекати поки трохи вистигне, додати сметану та коньяк, перемішати.

Глазур.

Змішати какао-порошок, цукор, сметану та масло, поставити на вогонь. Помішуючи, варити до розчинення цукру.

Збір торту.
Коржі просочити, змастити кремом. Готовий торт залити шоколадною глазур'ю.



Смачного!

Дякую за увагу,
Мар'яна! :) 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...