вівторок, 5 серпня 2014 р.

Бісквіт

Привіт!
Багато в кого виникають різні проблеми з приготуванням бісквіту. А для мене це найлегше, що можна спекти :)
Рецептів існує безліч, але я розкажу про найпростіший, де всього лише 3 інгредієнти :)


Інгредієнти:
6 яєць
200 г цукру
200 г борошна

Білки (повинні бути холодними) відділяємо від жовтків. Збиваємо білки в густу піну.
По 1 ложці додаємо цукор, продовжуємо збивати до його розчинення і до такого стану, як на 3 фото (можна перевіряти, піднісши миску над головою :D)
Жовтки легенько збити, вилити в білкову масу.
Просіяти муку, перемішувати дуже акуратно, щоб білки не осіли.
Форму (моя в діаметрі 22 см) нічим не змащуємо, в іншому випадку бісквіт просто не підніметься\впаде. Застеляємо пергаментом лише дно.
Викладаємо тісто і печемо до готовності. Важливо: не відкривайте духовку і не рухайте форму хоча би перші 15 хв. (В мене старенька газова плита,  тому точну температуру і час не можу сказати).
Дайте бісквіту трохи охолонути, витягніть з форми. Він зовсім трохи осяде, але в цьому нема нічого страшного :)
І ще один секрет, який я підглянула в якомусь кулінарному блозі: не завжди поверхня бісквіту виходить рівна, тому я просто перевертаю його догори низом :)
А далі вмикайте свою фантазію. Бісквіт поєднується з абсолютно різними кремами, фруктами, шоколадом, горіхами і т.д.

Смачного!

Дякую за увагу,
Мар'яна! :)

2 коментарі:

  1. Ой, теж полюбляю готувати бісквіт! В мене такі ж пропорції борошна та цукру, але я беру 5 яєць і жовток від білка не відділяю. Мій варіант зовсім для лінивих))) Завжди додаю щось у нього. Частіше це яблуко та кориця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я просто переконала себе в тому, що так білки швидше і краще збиваються)) І за рахунок того бісквіт дуже високий, та й розпушувача не треба) О, я ще у сам бісквіт нічого не додавала, лише перекладала кремом і фруктами)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...