Це найсмачніший пляцок, який я коли-небудь їла! Легкий, ніжний, тісто тане у роті, крем неймовірно повітряний. А горіхова та макова маси смакують по-новому!
Тісто:
2 жовтки
1 скл. цукру
1 ст. л. амонію
1 скл. сметани
200 г маргарину
4 - 4,5 скл. борошна
2 ст. л. какао-порошку
Горіхова маса:
1,5 скл. перемелених горіхів
0,5 скл. сметани
5 ст. л. цукру
Макова маса:
1 скл. маку (запареного і перемеленого)
2 білки
5 ст. л. цукру
Заварний крем:
2 скл. молока (500 мл)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
2 жовтки
3 ст. л. цукру
300 г вершкового масла
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
2 жовтки
3 ст. л. цукру
300 г вершкового масла
Тісто.
Жовтки розтерти з цукром, окремо розвести амоній у сметані. Маргарин розтерти з 1 склянкою борошна. Все з'єднати, додати решту борошна, замісити тісто. Поділити на 4 частини, в одну додати какао-порошок.
З однієї частини білого тіста спекти пустий корж. На інших двох зробити "сіточку" з коричневого тіста. В середину "квадратиків" одного коржа викладаємо макову масу, іншого - горіхову. Пекти до готовності.
На низ поставити корж з горіховою пастою, змастити кремом, далі - пустий корж, змастити кремом, накрити коржем з маковою масою.
Горіхова маса.
Перемелені горіхи розтерти з цукром, додати сметану.
Макова маса.
Перемелений мак розтерти з цукром, додати білки.
Одну склянку молока змішати з цукром та поставити на вогонь. В іншу склянку додати жовтки, борошно, крохмаль (раджу процідити). Коли молоко почне закипати, починаємо по-трохи вливати молоко з борошном. Постійно помішуючи, варити до загустіння. Остудити, збити з маслом.
Джерело: http://dreamfood.ua/55-perepletenyjj.html
Смачного!
Дякую за увагу,
Мар'яна! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар