пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Пляцок "Анастасія"


Привіт!
Цей пляцок для справжніх ласунів! Тут присутня велика кількість солодощів: мармелад, зефір, крекер, згущене молоко, шоколад, горіхи. Що ще треба для щастя? :)


Тісто:
В оригіналі має бути один корж білий, другий - чорний. Я використовувала лише шоколадні коржі за цим рецептом.

Солодка маса:
200 г мармеладу
200 г зефіру
200 г горіхів(на Ваш смак)
1 п. крекеру з какао
1 б. згущеного молока
300 г вершкового масла

+ 2 квадратні вафлі

Заварний крем:
2 скл. молока (500 мл)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. крохмалю
2 жовтки
3 ст. л. цукру
300 г вершкового масла

Глазур:
3 ст. л. какао-порошку
3 ст. л. цукру
3 ст. л. сметани
50 г вершкового масла

Тісто.
Спекти 2 коржі. Перший корж змащуємо половиною крему, ставимо одну вафлю, добре притискаємо, на неї викладаємо всю солодку масу, зверху ще одну вафлю, знову змащуємо кремом і накриваємо другим коржем. Залити глазур'ю.

Солодка маса.
Вершкове масло збити зі згущеним молоком. Мармелад, зефір порізати кубиками середнього розміру, подрібнити горіхи та крекер. Все змішати.

Заварний крем.
Одну склянку молока змішати з цукром та поставити на вогонь. В іншу склянку додати жовтки, борошно, крохмаль (раджу процідити). Коли молоко почне закипати, починаємо по-трохи вливати молоко з борошном. Постійно помішуючи, варити до загустіння. Остудити, збити з маслом.


Глазур.
Змішати какао-порошок, цукор, сметану та масло, поставити на вогонь. Помішуючи, варити до розчинення цукру.

Джерело: http://dreamfood.ua/

Смачного!

Дякую за увагу,
Мар'яна! :)

12 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...